NOS

PSV en FC Twente aan elkaar gewaagd: 1-1

2. PSV en FC Twente aan elkaar gewaagd: 1-1

Een gevoelige tik voor PSV in de titelrace. Op bezoek bij FC Twente hielden de Eindhovenaren een punt over (1-1). PSV had het beste van het spel in de eerste helft en FC Twente was de baas in het tweede deel.

Mario Götze was niet fit genoeg om te starten. Noni Madueke verving hem in de basis bij PSV. FC Twente mistte Queensy Menig vanwege een coronabesmetting.

De redding van het jaar was het, volgens commentator Andy Houtkamp. De schitterende reflex van Joël Drommel van FC Twente in de zevende minuut op de inzet van Pablo Rosario. Veel mocht het niet baten. Uit de corner die volgde, kopte PSV eerst nog tegen de handen van Drommel. De rebound was een prooi voor Donyell Malen (0-1). Drommel onderscheidde zich nogmaals voor rust. De Twente-doelman stopte een penalty. Gerechtigheid, aldus Houtkamp, die er geen overtreding in zag. Voor het rustsignaal was er nog een unieke mogelijkheid voor Halil Dervişoğlu. Hij schoot een meter naast.

Topscorer maakt gelijk

In de tweede helft werd Twente sterker en sterker, met opnieuw een kans voor Dervişoğlu. Na iets meer dan een uur spelen kreeg de thuisploeg loon naar werken: een strafschop, na een handsbal van Cody Gakpo. De PSV-aanvaller draaide zijn lichaam naar de bal en zag die tegen de arm komen. Danilo maakte vanaf elf meter zijn negende treffer van het seizoen (1-1). De Braziliaan is daarmee de topscorer in de Eredivisie.

In een leeg Grolsch Veste was er spanning en sensatie in de slotfase. Geen van de ploegen trok aan het langste eind. Het bleef bij 1-1. Met in de eerste helft een uitstekend PSV en in de tweede helft een goed FC Twente, leek dat een terechte uitslag.

AZ-FC Emmen

De laatste wedstrijd van de speelronde is AZ-FC Emmen om 20.00 uur. Daarvan zijn flitsen te horen in de programmering van NPO Radio 1, met commentaar van Chris Wobben.