appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Megan Rapinoe zet zich altijd in voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken'

ANP
dinsdag 10 november 2020 | BNNVARA | Redactie BVSC Twitter

Van gelijke betaling voor mannen en vrouwen, tot openlijke steun aan de Black Lives Matter beweging: voetbalicoon Megan Rapinoe mengt zich vaak in grote maatschappelijke kwesties. Vanaf vandaag ligt haar autobiografie 'Eén leven' in de winkel. "Ze heeft het geschreven om de wereld een beetje verder te helpen", zegt oud international Leonne Stentler in B.V.S.C.

Megan Rapinoe schrijft een autobiografie

Stentler speelde tijdens haar carrière een aantal keer tegen Rapinoe en was niet alleen onder de indruk van Rapinoe: "Het hele Amerikaanse team heeft een bijzondere uitstraling. Zij lopen voor in opkomen voor hun rechten. Wanneer hen iets niet bevalt dan zeggen ze er wat van. De Amerikanen kunnen dat ook doen, omdat zij zo ontzettend goed presteren. Zij presteren al jaren buitengewoon goed en voelen zich daardoor gesterkt.

'Rapinoe vindt het belangrijk om de wereld een beetje verder te helpen'

Stentler is blij dat een vrouw als Rapinoe nu eindelijk ook met een boek komt. "Ze heeft het geschreven om de wereld een beetje verder te helpen. Megan zet zich in voor vele maatschappelijke kwesties en grijpt eigenlijk alles aan om iets met dat ene leven te doen. Dat is mooi."

Rapinoe heeft het niet altijd het makkelijk gehad. Toen zij in 2016 in navolging van NFL-speler Collin Kaepernick besloot te knielen tijdens de klanken van het Amerikaanse volkslied werd zij ruim een half jaar niet meer geselecteerd door de bondscoach.

"De bondscoach gaf natuurlijk niet als reden op dat Rapinoe niet meer geselecteerd werd vanwege het knielen, maar de media en het publiek wisten heel goed dat dit in werkelijkheid wel zo was. Toch heeft Rapinoe volgehouden en spreekt ze zich nog steeds uit. Dat is ontzettend knap", aldus Stentler.

'Iedereen beseft wel wat zij voor elkaar krijgt'

De in 2019 uitgeroepen beste voetbalster ter wereld is niet bij iedereen geliefd in de voetbalwereld. "Je hebt natuurlijk haters en degenen die haar echt adoreren, maar iedereen beseft wel wat zij voor elkaar krijgt. Vooral de manier waarop zorgt soms voor ongemak, maar dat hebben vrouwen wel vaker tegen wanneer zij zich over iets uitspreken. Ik heb in ieder geval ontzettend veel respect voor haar en ik sta echt achter hetgeen wat zij probeert te bereiken."

Dit is het verhaal achter hét uithangbord van het vrouwenvoetbal

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1