AZ verspeelt weer punten in de slotfase

2. AZ verspeelt weer punten in de slotfase

Opnieuw is AZ er niet in geslaagd een eredivisieduel te winnen. De Alkmaarse club stond vlak voor tijd nog met 2-1 voor op bezoek bij ADO Den Haag maar Michiel Kramer tikte drie minuten voor tijd de gelijkmaker binnen. Het is voor de vierde keer op rij dat een voorsprong in de slotfase uit handen wordt gegeven. AZ staat in de eredivisie na vijf wedstrijden op de tiende plaats.

Op voorhand leek er geen vuiltje aan de lucht. AZ had afgelopen week verrast met een overwinning bij Napoli in de Europa League ondanks een groot aantal coronabesmettingen. Het eerste dompertje kwam op zondagmiddag toen opnieuw twee spelers positief getest werden op corona. In de eerste helft van het duel met ADO Den Haag leek dat nauwelijks van invloed. AZ heerste en kwam via Gudmundsson op voorsprong. Na de pauze herstelde de thuisclub zich en kwam via Van Ewijk langszij. AZ was wakker geschud en stond binnen twee minuten weer voor dankzij Karlsson. De Alkmaarders kregen nog volop kansen om die voorsprong verder uit te bouwen. Maar toen de derde treffer uitbleef was het wachten op de bijna traditionele tegentreffer waarmee AZ van twee punten werd beroofd.