Sport
NOS

Hamilton wint ook in Portugal, Verstappen derde

foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Hamilton wint ook in Portugal, Verstappen derde

Lewis Hamilton mag nu ook de Grand Prix van Portugal op zijn erelijst toevoegen. De race werd na 1996 weer eens gereden, voor het eerst op het circuit van Portimao. Mercedes-ploeggenoot Valtteri Bottas werd tweede en Max Verstappen maakte het podium compleet.

Commentator Louis Dekker vreesde met grote vrezen. Het zou een optocht worden, waarbij incidenten de wedstrijd bepaalden. Omdat Portimao een circuit is waar het moeilijk inhalen is. Analist Jan Lammers was ervan overtuigd dat er een grote chaos zou ontstaan.

Botsing

En die chaos was er wel even bij de start, want na één ronde kwam Carlos Sainz als eerste door. De coureur van McLaren was op plaats zeven gestart. Verstappen had een goede start, met een plekje winst in de eerste bocht. Maar toen reed hij tegen Sergio Perez aan. Gelukkig viel de schade mee, die bedroeg alleen een verlies in posities.

Het duurde niet lang voordat Mercedes de wedstrijd weer in handen had. Sainz zakte terug en gaf de leiding over aan het Duitse automerk. Eerst reed Bottas een aantal ronden op kop, maar daarna mocht regerend wereldkampioen Hamilton passeren. Voor Verstappen zat er niet meer in dan een derde plek; hetzelfde resultaat als zaterdag in de kwalificatie.

Recordhouder

Door de zege lijkt de wereldtitel Hamilton niet meer te kunnen ontgaan. Hij is nu alleen recordhouder van het aantal Grand Prix-zeges (92 zeges). In de vorige race evenaarde hij Michael Schumacher. Als de wereldtitel definitief binnen is, evenaart de Brit ook daarin de Duitser.

Podcast

In de NOS Formule 1-podcast wordt morgen onder andere besproken of de race in Portimao een succes was.

Ster advertentie
Ster advertentie