appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Sjinkie Knegt in quarantaine en kritisch op Invitation Cup

ANP
woensdag 21 oktober 2020 | NOS | NOS Sport

Shorttrackers Sjinkie Knegt, Sven Roes, Bram Steenaart en Xandra Velzeboer moeten in zelfisolatie, omdat ploeggenoot Dennis Visser van de nationale selectie positief is getest op het coronavirus. Dat maakte schaatsbond KNSB bekend.

Visser, die sinds dinsdag in quarantaine verblijft, trainde de laatste twee weken wegens een blessure nauwelijks mee met de Nederlandse selectie, maar kwam privé in contact met Steenaart en Velzeboer. Op basis van aanvullende informatie geldt de maatregel ook voor Knegt en Roes, aldus de KNSB.

Langs de Lijn en Omstreken over Sjinkie Knegt

Knegt kritisch over doorgaan Invitation Cup

De vijf shorttrackers nemen komend weekend in Heerenveen niet deel aan de Invitation Cup, die ondanks de toenemende coronazorgen gewoon doorgaat. Dat had voor Knegt niet gehoeven. Hij noemde het eerder op de dag zelfs onverantwoord.

Bondscoach Jeroen Otter zei het niet met Knegt eens te zijn. "Ik sluit me aan bij de medische staf. Als zij zeggen dat het veilig is, dan is het veilig."

Normaal gesproken zijn bij de Invitation Cup tickets te verdienen voor wereldbekerwedstrijden. De internationale schaatsunie ISU heeft die wedstrijden vanwege het coronavirus echter geschrapt. Daardoor staat er niet veel op het spel in Heerenveen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1