Sport
EONOS

Luister de Champions League wedstrijd Ajax-Liverpool live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister de Champions League wedstrijd Ajax-Liverpool live op NPO Radio 1

Het Europese voetbalseizoen 2020/2021 is weer begonnen! Voor Nederland trapt Ajax vanavond om 21.00 uur af tegen de Champions League-winnaar van twee jaar geleden: Liverpool. Kunnen de Amsterdammers stunten tegen de door blessures geteisterde Engelse kampioen? Volg het live bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Ajax treedt vanavond aan in een lege Johan Cruijff Arena tegen Liverpool, de regerend Engels kampioen, en Champions League winnaar van 2018/2019. Waar de Amsterdamse ploeg voorgaande jaren Europees boven zichzelf uit kon stijgen met de steun van het publiek, zullen ze het nu in een leeg en galmend stadion moeten laten zien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afwezigen

Vooral bij Liverpool zijn de nodige afwezigen te noteren. Virgil van Dijk, aanvoerder van Oranje en een van de beste verdedigers ter wereld, is afwezig vanavond. Hij werd afgelopen weekend in het duel met Everton getorpedeerd door keeper Pickford, en is lang uit de roulatie.

Ook de enige grote aankoop van de Engelsen deze zomer, Thiago Alcantara, is geblesseerd geraakt en dus afwezig. Hetzelfde geldt voor keeper Alisson Becker en verdediger Joël Matip. Het levert Liverpool-coach Jürgen Klopp een fikse puzzel op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bij Ajax ontbreekt zomeraanwinst Antony. De Braziliaan is volgens coach Ten Hag 'niet fit'. Dat is vervelend voor de Amsterdammers, aangezien Antony in zijn eerste vijf wedstrijden al drie keer scoorde. Ook verdediger Jurriën Timber is vanavond niet inzetbaar.

Ajax - Liverpool

Kan Ajax zijn eerste Champions League wedstrijd van het seizoen stunten tegen de Engelse kampioen Liverpool? Volg het live bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1!

Ster advertentie
Ster advertentie