appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Zonder Ab Krook was Veldkamp nooit olympisch kampioen geweest

NOS
donderdag 15 oktober 2020 | NOS | NOS Sport

Zonder Ab Krook was Bart Veldkamp geen olympisch kampioen geworden. "Ik denk het niet", zegt Veldkamp zelf in Langs de Lijn en Omstreken. "Ik denk niet dat mijn carrière zo was gelopen als iemand anders mijn coach was geweest."

Vandaag werd bekend dat Krook afgelopen dinsdag is overleden aan de gevolgen van een herseninfarct. Krook was tientallen jaren één van de belangrijke coaches in het Nederlandse schaatsen. Op de Winterspelen van 1992 in Albertville stond hij op de kruising toen Bart Veldkamp olympisch kampioen werd op de 10 kilometer.

Veldkamp zegt dat hij zich geen betere coach kon wensen. "Hij is uniek geweest, hij was enorm gedreven. Voor hem was de atleet alles. Hij heeft een enorme stempel gedrukt op het professionaliseren van het schaatsen."

Veldkamp over Ab Krook

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1