appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Nederlands en Europees record Sifan Hassan is 'ongelofelijk'

BNNVARA
dinsdag 13 oktober 2020 | BNNVARA | Redactie BVSC Twitter

Stromende regen houdt Sifan Hassan niet tegen: de hardloopster liep in Hengelo een toptijd op de 10 kilometer. Met 29.36,67 liep ze naar een nieuw nationaal en Europees record. Hardloopfanaten Dolf Jansen en Erben Wennemars kunnen hun geluk niet op. "Ongelofelijk", zeggen zij in koor in B.V.S.C.

In een leeg FBK-stadion in Hengelo verpulverde Sifan Hassan het Nederlands record op de 10.000 meter van Lornah Kiplagat (30.12,53) dat al stond sinds 2003. Daarbovenop lukte het haar om de Engelse hardlooplegende Radcliff van haar Europese troon te stoten. Al sinds 2002 stond het Europees record op haar naam (30.01,09), maar ook daar staat nu de naam Hassan.

Het was koud, het regende en ze had gehoopt op "betere omstandigheden", zegt de kersverse Europees recordhouder op de 10 km achteraf. Maar ze voelde zich fit en dat was te zien aan haar tijd. Het wereldrecord blijft voorlopig in handen van Almaz Ayana, daarvoor kwam ze 20 seconden te kort. "Het was echt fantastisch", zegt Wennemars. "Na drie kilometer liep ze alleen door, prachtig."

Rafael Nadal

Niet alleen Hassan beleefde een legendarisch sportmoment dit weekend, ook Nadal kon zijn geluk niet op. De Spanjaard won Roland Garros in een finale met Novak Djokovic. Met deze twintigste grandslamtitel op zijn naam evenaart hij Roger Federer.  

"Weet je wat ik dan zo leuk vind aan Nadal? Die zegt dan toch, met enige bescheidenheid, 'Federer is nog steeds groter'. Dat vind ik zo gaaf", zegt Wennemars. Ondanks dat Nadal de Zwitser een grotere tennisser noemt, laait de discussie nu op wie er dan toch ├ęcht de grootste is? Op papier is Nadal echter in het voordeel nu de grandslamteller voor beide spelers op twintig staat.

Meedoen met de sportcitatenquiz

Wil je meedoen met de Kleine Sportcitatenquiz? Ga dan naar de Instagram van De Nieuws BV/B.V.S.C. en doe mee in de stories.

De dag dat sekssymbool Jayne Mansfield opeens op het veld bij Sparta verscheen

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1