Sport
EONOS

Kroegen eerder dicht, dus biljarters moeten eerder beginnen

foto: Orange picturesfoto: Orange pictures
  1. Nieuwschevron right
  2. Kroegen eerder dicht, dus biljarters moeten eerder beginnen

De nieuwe corona-maatregelen van het kabinet hebben ook grote gevolgen voor de biljarters. Maandagavond maakte het kabinet bekend dat horecagelegenheden in heel Nederland vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen voortaan om 22.00 uur de deuren moeten sluiten.

Biljart wordt veelal in cafés gespeeld en de wedstrijden zijn vaak niet vóór 22.00 uur afgelopen. De vervroegde speeltijden moeten dit probleem ondervangen. De biljartwedstrijden moeten daarom nu vanwege de nieuwe coronamaatregelen doordeweeks al om uiterlijk 18.00 uur beginnen.

Poolcompetities opgeschort

De regionale poolcompetities worden helemaal opgeschort. "Die wedstrijden worden ook 's avonds gespeeld", legt directeur Willem La Riviere van de KNBB uit. "Maar poolwedstrijden duren veel langer. Ze vervroegd laten beginnen, heeft dus geen zin."

De landelijke poolcompetitie kan wel doorgaan, want die wedstrijden zijn doorgaans overdag in het weekend. De snookercompetitie is nog niet begonnen. De KNBB beslist donderdag of die competitie mogelijk wordt uitgesteld.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie