appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Glenn Helder: 'De jonge Glenn zou ik een klap geven'

De Perstribune
zondag 27 september 2020 | Omroep MAX | Michaël Roele

Glenn Helder schopte het tijdens zijn voetballoopbaan tot de absolute top bij Arsenal. Maar daar ging het ook mis voor de jonge Glenn. Helder vindt zelf dat hij een 'over mijn lijk-mentaliteit' miste buiten het veld.

De Perstribune: Glenn Helder

Dat zei Helder zondag op De Perstribune van MAX. Het ging volgens hem al mis bij Vitesse. ‘Ik word voetballer van het jaar, terwijl ik elke week aan het stappen ben." Hij weet wel wat hij zou doen als hij zijn jongere ik tegen zou komen. "De jonge Glenn zou ik een klap geven."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Glenn Helder over zijn jongere zelf

Bondscoach

Glenn Helder vindt Frank de Boer een geschikte bondscoach voor Nederland. Hij snapt alleen niet waarom er geen contact is opgenomen met Louis van Gaal. Verder ging het bij de aanstelling van De Boer vooral over diversiteit. De KNVB zou niet genoeg hebben gekeken naar een bondscoach met een andere etnische achtergrond. Helder vindt dat niet belangrijk. "Het bondscoachschap is apart. Degene met de beste kwaliteiten moet daar zijn." Hij vindt wel dat het goed is dat er meer naar diversiteit wordt gekeken.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Glenn Helder over aanstelling Frank de Boer

Zelf reageerde Helder daar vroeger heel anders op. "Ik kreeg ook bananen naar m’n hoofd. Eén keer at ik er eentje op. Toen gingen die gasten voor me klappen."

Snelheidsduivel

Glenn Helder heeft ook een passie voor autosport. Hij won ooit een wedstrijd op Zandvoort van anderen uit de voetballerij. "Ik heb toen 3 seconden van m’n tijd af gereden. Toen ze me vroegen waarschuwde ik ze al dat ik zou winnen of dat ik eraf zou schieten in de bocht."

De Perstribune: Glenn Helder

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1