appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Degelijke zege Ajax op RKC

NOS
zondag 20 september 2020 | NOS | Roy van den Busken

Ajax heeft in eigen huis geen fout gemaakt tegen RKC Waalwijk. Het was de VAR die een monsterscore voorkwam. Toch werd het verschil duidelijk genoeg tegen een tiental Waalwijkers: 3-0. 

Na tien minuten maakte Dusan Tadic zijn eerste van het seizoen. Met een halve omhaal schoot de Serviër knap raak. Even later leek de score verdubbeld te worden, toen Zakaria Labyad uit een razendsnelle counter alle vrijheid kreeg van de RKC-verdedigers en raak mikte. Echter, Lisandro Martínez had voorafgaand aan de aanval op het middenveld een overtreding gemaakt. De 2-0 ging dus niet door. Voor even, want in de 35e minuut telde de goal van Labyad wel. Via zijn schouder ging de bal het doel in.

RKC liet na de rust ook van zich spreken. Na goed drukzetten kwamen de Waalwijkers in balbezit en kregen ook een paar kleine kansen. Ajax scoorde opnieuw, maar Labyad werd teruggefloten vanwege buitenspel. Het verzet van RKC was helemaal gebroken toen Luuk Wouters in minuut 68 met rood van het veld werd gestuurd. Martínez bepaalde de eindstand op 3-0.

Sc Heerenveen is op basis van doelsaldo de nieuwe koploper. Ajax staat na de zege op RKC op plaats twee. RKC staat weer op de positie waar het vorig jaar ook zo lang stond, achttiende en laatste.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1