Sport
MAX

Adri van Tiggelen: Van EK-winst naar trainer bij oude liefde OSV

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Adri van Tiggelen: Van EK-winst naar trainer bij oude liefde OSV

Adri van Tiggelen hoorde bij 'het goede stel' dat in 1988 Europees Kampioen werd, maar tegenwoordig doet hij heel iets anders. Hij traint het eerste team van de club waar het voor hem allemaal begon: OSV Oud-Beijerland.

Van Tiggelen zei dat hij deze stap naar de derde klasse alleen voor OSV doet. De andere club waar hij een warme band voor heeft is Sparta. "Ik ben daar begonnen op m'n 21e en zit er nu nog als scout", zegt Van Tiggelen daarover.

De goal van Van Basten

In 1988 werd Van Tiggelen met Nederland Europees kampioen. Bij hem begon de aanval die de finale tegen de Sovjet-Unie uiteindelijk besliste. Van Tiggelen speelde de bal naar Arnold Mühren. Die gaf de voorzet op Marco van Basten die zijn meest legendarische goal aller tijden maakte. Het doet Van Tiggelen nog steeds veel. "Ik krijg kippenvel op m'n armen weer! Dat raak je nooit kwijt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van Tiggelen werkte als speler van Sparta ook nog als postbode. Soms kwam het voor dat hij op zaterdagochtend de post liep en ’s avonds een wedstrijd speelde. Daar raakte hij uiteindelijk overspannen van.

Ergeren aan 'Gijp'

Met zijn fanatieke instelling botste hij vaak met René van der Gijp. Die liep er in de ogen van Van Tiggelen de kantjes vanaf. "Hij kon veel meer, maar wachtte altijd zijn momentjes af. Zo zat René in elkaar, daar kon ik slecht tegen. Dan zei hij 'hey Tiggel, komt wel weer goed joh!'" Ook aan Romario kon Van Tiggelen zich ergeren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Perstribune: Adri van Tiggelen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie