appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Adri van Tiggelen: Van EK-winst naar trainer bij oude liefde OSV

De Perstribune
zondag 16 augustus 2020 | MAX | Michaël Roele

Adri van Tiggelen hoorde bij 'het goede stel' dat in 1988 Europees Kampioen werd, maar tegenwoordig doet hij heel iets anders. Hij traint het eerste team van de club waar het voor hem allemaal begon: OSV Oud-Beijerland.

De Perstribune: Adri van Tiggelen

Van Tiggelen zei dat hij deze stap naar de derde klasse alleen voor OSV doet. De andere club waar hij een warme band voor heeft is Sparta. "Ik ben daar begonnen op m'n 21e en zit er nu nog als scout", zegt Van Tiggelen daarover.

De goal van Van Basten

In 1988 werd Van Tiggelen met Nederland Europees kampioen. Bij hem begon de aanval die de finale tegen de Sovjet-Unie uiteindelijk besliste. Van Tiggelen speelde de bal naar Arnold Mühren. Die gaf de voorzet op Marco van Basten die zijn meest legendarische goal aller tijden maakte. Het doet Van Tiggelen nog steeds veel. "Ik krijg kippenvel op m'n armen weer! Dat raak je nooit kwijt."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Van Tiggelen over EK 1988

Van Tiggelen werkte als speler van Sparta ook nog als postbode. Soms kwam het voor dat hij op zaterdagochtend de post liep en ’s avonds een wedstrijd speelde. Daar raakte hij uiteindelijk overspannen van.

Ergeren aan 'Gijp'

Met zijn fanatieke instelling botste hij vaak met René van der Gijp. Die liep er in de ogen van Van Tiggelen de kantjes vanaf. "Hij kon veel meer, maar wachtte altijd zijn momentjes af. Zo zat René in elkaar, daar kon ik slecht tegen. Dan zei hij 'hey Tiggel, komt wel weer goed joh!'" Ook aan Romario kon Van Tiggelen zich ergeren.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Adri van Tiggelen over René van der Gijp

De Perstribune: Adri van Tiggelen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1