appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Engeland logische keuze voor Wiegman'

ANP
vrijdag 14 augustus 2020 | NOS | NOS Sport

Voetbaltrainer Foppe de Haan en NOS-verslaggever Rivkah op het Veld snappen de keuze van Sarina Wiegman om bondscoach van Engeland te worden. 

"Als er een land is waarvan je nu bondscoach wil zijn, is het wel dat land", zegt Op het Veld. Grote talenten, namen en financieel is er veel mogelijk. Dat zag Foppe de Haan een paar jaar geleden al. De Fries was assistent van Wiegman tijdens het gewonnen EK. "Engeland zat er toen al dicht tegen aan. Bij ons was het budget toen beperkt, maar daar kon van alles. Ik vond ze toen wel een beetje verwend, dat is misschien wel mijn tekortkoming, maar ze waren echt bezig om de wereld te veroveren."

Die professionaliteit ziet ook Op het Veld. "De competitie wordt steeds sterker, je ziet hoe serieus ze het nemen én hoe groot het nog gaat worden de komende jaren. En Wiegman moet daar prijzen gaan pakken, want daar ontbreekt het bij de Engelsen nog aan."

Luister hier naar het gesprek met Rivkah op het Veld en Foppe de Haan:

Engeland goed land om bondscoach te zijn

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1