appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Jongensdroom komt uit, van derde klasse naar het hoogste niveau

ANP
donderdag 13 augustus 2020 | NOS | NOS Sport

Het verhaal van de 19-jarige David Huussen uit Doetinchem klinkt als een sprookje, maar het is echt waar. Hij vond het dit jaar de hoogste tijd om te kijken of hij op een hoger niveau kon hockeyen en speelt daardoor nu vijf klassen hoger dan voorheen. 

In Langs de Lijn En Omstreken vertelt Huussen hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen. 

Huussen is speler van Derde Klasser Doetinchem als hij in maart in contact komt met Hoofdklasser Klein Zwitserland uit Den Haag. Via een vriendin van zijn tante, die ook in de Hofstad woont, spreekt hij met de assistent-trainer van Klein Zwitserland en zorgt hij ervoor dat hij een keer mag meetrainen.

Die eerste training laat door de coronacrisis even op zich wachten, maar in juni reist hij vanuit Doetinchem naar Den Haag, zo'n 150 kilometer, om voor het eerst mee te trainen. "De dag dat ik er echt naartoe moest, werd ik steeds nerveuzer. Toen ik de club op kwam, kende niemand mij en was ik natuurlijk ontzettend zenuwachtig."

Jongensdroom komt uit, van derde klasse naar het hoogste niveau

Tevreden is Huussen niet over zijn eerste training, maar voor de begeleiding van Klein Zwitserland is het voldoende om hem vaker mee te laten trainen. Naarmate Huussen vaker op het trainingsveld heeft gestaan, merkt hij dat het steeds beter gaat. "Toen viel de druk van mijn schouders af en ben ik lekker mijn ding gaan doen."

Waardige speler

Op een gegeven moment wordt hij door de hoofdtrainer bij zich geroepen voor een gesprek. 'Hij vertelde dat hij het echt in mij zag zitten en dat ik kan groeien naar een waardige speler.' Huussen mag tot augustus bij de club blijven en krijgt een aantal oefenwedstrijden om zich echt te laten zien. 

En dat doet hij. Na drie wedstrijden heeft hij opnieuw een gesprek met de hoofdcoach en krijgt hij te horen dat hij bij de definitieve selectie zit. Het nieuws overvalt Huussen, maar hij is natuurlijk uitzinnig van vreugde. 

Ver reizen 

Huussen woont op dit moment zelf nog in Doetinchem en moet drie keer in de week trainen in Den Haag. Dat is een aardige afstand en hij ziet het niet zitten om telkens heen-en-weer te rijden. Gelukkig voor hem heeft zijn tante aangeboden dat hij bij haar mag overnachten als dat nodig is. 

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1