Sport
EONOS

Robben stelt rentree bij FC Groningen uit: 'Hij heeft wat pijntjes'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Robben stelt rentree bij FC Groningen uit: 'Hij heeft wat pijntjes'

Het was misschien wel het voetbalnieuws van deze zomer: de terugkeer van Arjan Robben bij FC Groningen. Veel Groningers konden niet wachten om Robben weer eens in actie te zien, maar vandaag kregen ze slecht nieuws te horen. Robben zou vrijdag meedoen in de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle, maar heeft nu toch afgezegd.

In Langs de Lijn En Omstreken vertelt Stefan Bleeker, de FC Groningen-watcher van RTV Noord, waarom.

"Hij heeft toch wat meer pijntjes. Robben doet sinds kort volop mee met de groepstraining. We weten allemaal dat hij een jaar heeft stilgestaan. Hij heeft nu toch wel wat spierklachten. Ze hebben bij Groningen nu zoiets van: het duurt nog ongeveer een maand voordat de competitie begint, dus waarom risico nemen?", vertelt Bleeker.

Robben diende zelf het verzoek in om zijn rentree uit te stellen. "Ik wil nog fitter worden, voordat ik aan wedstrijden begin. Ik heb een hele goede trainingsweek gehad, waarbij ik dingen honderd procent heb kunnen doen. Ik sta er echt heel goed voor, maar een wedstrijd spelen is toch totaal iets anders dan trainingen. Na een jaar lang niet gevoetbald te hebben, is het logisch dat je klachten krijgt", verklaarde Robben zelf.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie