Sport
EONOS

Roglic wint tweede rit Dauphiné: 'Een staaltje machtsvertoon'

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Roglic wint tweede rit Dauphiné: 'Een staaltje machtsvertoon'

De tweede etappe van het Critérium du Dauphiné is een prooi geworden voor Primoz Roglic. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma was de sterkste in de rit over 135 kilometer van Vienne naar Col de Porte, de eerste van vier aankomsten bergop die de Franse ronde telt.

Roglic nam door zijn zege, die pas in de laatste kilometer gestalte kreeg, de leiderstrui over van zijn ploeggenoot Wout van Aert, die gisteren in de slotfase van de openingsetappe niet te stuiten was.

NOS-wielercommentator Gio Lippens is onder de indruk van Roglic en zijn ploeg Jumbo-Visma, vertelt hij in Langs de Lijn En Omstreken. Beluister het gesprek hieronder:

"Ik heb met stomme verbazing gezien hoe hij het kleine groepje favorieten eruit rijdt terwijl hij bleef zitten op zijn zadel. Hij kwam niet eens uit het zadel. Hij zette even de turbo aan en niemand kon volgen. Dit was echt een knap staaltje machtsvertoon zoals we dat niet heel vaak zien", aldus Lippens.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie