Sport
NOS

Max Verstappen is Mercedes-coureurs te snel af en wint op Silverstone

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Max Verstappen is Mercedes-coureurs te snel af en wint op Silverstone

Max Verstappen heeft de GP van het 70-jarig bestaan gewonnen. De concurrenten van Mercedes kwamen op het circuit van SIlverstone langzaam uit de startblokken en konden het tempo van de 22-jarige Nederlander geen moment bijbenen.

Mercedes mocht vooraan beginnen, met Valtteri Bottas op poleposition. De verrassende nummer drie van gisteren was Nico Hülkenberg van Racing Point. Verstappen haalde de Duitse routinier al in de eerste bocht van de race in. Mercedes bleek geen goede bandenkeuze gemaakt te hebben. Het gat tussen Verstappen en de coureurs van het Duitse automerk werd steeds kleiner. Toen de Limburger de achtervleugel van Lewis Hamilton zag, legde hij het advies van zijn team Red Bull-Honda om rustig aan te doen naast zich neer. "Ik ga niet als een oma rondrijden", was zijn duidelijke uitspraak op de boardradio.

Aan kop

In ronde 14 en 15 wisselden Bottas en Hamilton hun banden. Hierna reed de Nederlander aan kop van de race. Zelfs op de oudere, harde banden liep het verschil met zijn concurrenten op. In ronde 27 was het dan wel zover: Verstappen ging over op een lichtere set banden. Na zijn stop, kwam de nummer drie in het kampioenschap tussen de Mercedes-coureurs terecht. Een paar bochten later passeerde hij leider Bottas en zo ging de 22-jarige coureur opnieuw naar de leidende positie.

Niet snel daarna ging Verstappen terug naar de harde banden. Achter hem dook ook Bottas naar binnen. Hamilton kwam hiermee aan kop, maar moest nog een keer een pitstop maken, tien ronden voor het einde. Verstappen hield het daardoor vol tot het einde. Ook omdat de Mercedescoureurs vooral met elkaar in gevecht waren. Hamilton werd tweede en Bottas eindigde op de derde plaats. Hülkenberg zakte terug naar plaats zeven.

'Meest indrukwekkende rijden ooit'

Analist Jan Lammers was erg te spreken over de wedstrijd die Verstappen reed.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de NOS Formule 1-podcast komen commentator Louis Dekker, presentator Amber Brantsen en Lammers morgen terug op de overwinning van Verstappen.

Ster advertentie
Ster advertentie