appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Afgrijselijke val Jakobsen in Polen: 'Het is vreselijk wat er gebeurd is'

Getty Images
woensdag 5 augustus 2020 | NOS | NOS Sport

Fabio Jakobsen is woensdag hard ten val gekomen in de Ronde van Polen. In een sprint om de ritzege belandde de Nederlander in de hekken, nadat landgenoot Dylan Groenewegen afweek van z'n lijn. 

Jakobsen ligt in een kunstmatige coma en is in levensgevaar. Renaat Schotte is journalist van het Belgische Sporza, en is in Polen is.  Hij doet in Langs de Lijn En Omstreken z'n verhaal. "Het is vreselijk wat er gebeurd is. Ik heb gezien dat-ie in een ambulance is geplaatst om naar het ziekenhuis te gaan. Dat is het laatste wat ik weet."

Na de crash liep Schotte terug naar de finishstreep. "Ik heb een stuk of zes renners zien strompelen. Eentje zei tegen me: "Je hoeft niet te gaan kijken, het is erg." Het waren taferelen die je als wielerverslaggever niet wil meemaken."

Voorafgaand aan de etappe had Schotte al z'n twijfels bij de finish. "Ik heb de laatste kilometers grondig verkend. Toen vond ik al dat dit een deksels riskante aankomst was. Een strook bergaf tot op een paar honderd meter en dan kom je met een enorme snelheid. Ik zou dit soort aankomsten nooit opnemen in het parcours."

UPDATE

Later op de avond zette Gio Lippens, wielercommentator van NOS, alles op een rij. 

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1