appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Annemiek Bekkering & Annette Duetz: Van bijna stoppen tot twee wereldtitels

De Perstribune
zondag 2 augustus 2020 | MAX | Michaël Roele

Voor zeilduo Annemiek Bekkering & Annette Duetz had 2020 het jaar moeten worden waarin zij de kroon op hun werk hadden willen zetten met Olympisch goud. Zoals bekend liep het anders. Al scheelde het maar weinig of de tweevoudig wereldkampioenen waren helemaal niet meer samen geweest.

De Perstribune: Annemiek Bekkering & Annette Duetz

Dat vertelde het duo zondag op De Perstribune van MAX. Vier jaar geleden vielen de resultaten op de Olympische Spelen een beetje tegen met een zevende plaats, en de weg ernaartoe verliep ook moeizaam. Het duo besloot om even afstand van elkaar te nemen. "De twijfel zat erin of we dit nog wel een keer wilden", aldus Duetz. "We konden veel leren van de andere meiden", zegt Bekkering. Niet lang daarna kwamen de twee weer bij elkaar. "Ik wilde zo graag weer verder met Annette", zegt Bekkering daarover.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Zeilduo Bekkering/Duetz over het bijna stoppen

Vorig jaar werd het duo voor de tweede keer wereldkampioen in de 49’er FX-klasse. De kick van het zeilen is verslavend voor het duo. Bekkering: "Als het heel hard gaat met harde golven dan wordt het soms wel spannend, maar als je controle hebt dan zitten wij met z’n tweeën te genieten."

Scheveningen tijdens de lockdown

Tijdens de lockdown zouden de zeilsters eigenlijk naar Spanje gaan, maar toen daar de lockdown inging gingen ze trainen in Scheveningen. "We hebben wel 6 scenario’s gemaakt over uitstel van de Spelen. Toen het bekend werd hebben we even tijd voor onszelf genomen. Even weg van de boot", aldus Bekkering. De zeilsters zitten veel binnen anderhalve meter van elkaar. "In de boot werkt het het best als je dicht tegen elkaar aan staat. De maand dat we niet hebben gezeild, hebben we wel wat afstand genomen, maar verder niet", zegt Duetz.

Volgend jaar hopen de dames op een nieuwe kans in Tokio.

De Perstribune: Annemiek Bekkering & Annette Duetz

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1