appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

Anton Geesink: In het hol van de leeuw de Japanners het zwijgen opleggen

ANP
zaterdag 1 augustus 2020 | NOS | Daan van den Berg

Japan treurt terwijl Nederland op z'n kop staat. Dat is het beeld op 23 oktober 1964. Judoka Anton Geesink legt die dag in het hol van de leeuw de onverslaanbaar geachte Japanners het zwijgen op.

In de verkiezing van de beste olympiër aller tijden is Geesink met die prestatie op de negende plek geëindigd.

Al snel bleek Geesink talent te hebben en het duurde dan ook niet lang voordat hij begon aan een lange reeks van overwinningen. In 1951, op 17-jarige leeftijd, mocht hij zich voor het eerst Nederlands kampioen noemen. Een jaar later werd hij al Europees kampioen.

Anton Geesink: In het hol van de leeuw de Japanners het zwijgen opleggen

 

 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1