appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Ard Schenk: Apollo was ongenaakbaar, zelfs op ijs als schuurpapier

ANP/NOS
vrijdag 31 juli 2020 | NOS | NOS Sport

Met zijn gespierde gestalte, blonde manen en gebeeldhouwde gelaatstrekken deed Ard Schenk in de jaren zestig en zeventig menig hart sneller kloppen. Maar het waren natuurlijk vooral zijn sportieve prestaties die in Nederland een totale schaatsgekte veroorzaakten.

Schenk won in zijn carrière drie Europese en drie wereldtitels. Maar zijn tiende plek in de verkiezing van grootste olympiërs van Nederland heeft hij verdiend door zijn gouden hattrick op de Olympische Spelen van 1972 in Sapporo.

Beste olympier #10: Ard Schenk

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1