appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Het nieuwe honkbalseizoen is kort, maar krachtig

ANP
woensdag 22 juli 2020 | NOS | NOS Sport

Donderdag om half 8 is het zo ver: de 'Opening Night' van de Nederlandse honkbalcompetitie. Met meteen een aantrekkelijk affiche. Neptunus ontvangt namelijk Amsterdam. En die clubs strijden al jaren om het Nederlands kampioenschap. In de afgelopen 21 jaar werd Neptunus 18 keer kampioen, Amsterdam drie keer.

Honkbal-seizoen op punt van beginnen

En op de strijd die morgen dus losbarst blikken we vooruit met de hoofdcoach van Neptunus, Ronald Jaarsma.Hij vertelde dat hij ernaar uitkijkt. Neptunus liet afgelopen week in ieder geval al zien dat ze in orde zijn. Met 12-1 versloeg Neptunus Amsterdam tijden het Charles Urbanus-toernooi, de ideale voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Het wordt een totaal ander seizoen voor de Nederlandse honkbalclubs. Normaal speelt elke club 42 wedstrijden. Nu de helft en in zeven weken. De clubs komen elkaar allemaal drie keer tegen. Altijd op donderdag, zaterdag en zondag. De eerste wedstrijd van Neptunus is al meteen een topper, ze spelen namelijk drie keer tegen Amsterdam. 

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1