appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Shorttrackster Van Ruijven op intensive care met stoornis aan immuunsysteem

ANP
maandag 29 juni 2020 | NOS | NOS Sport

Shorttrackster Lara van Ruijven is tijdens een trainingskamp in de Franse Pyreneeën ernstig ziek geworden. De wereldkampioene op de 500 meter is opgenomen in een ziekenhuis in Perpignan, waar ze op de intensive care ligt. "Haar toestand lijkt nu stabiel, maar is nog altijd kritiek", aldus bondscoach Jeroen Otter.

NOS sportcommentator Joris van den Berg praat ons bij in Langs de Lijn En Omstreken. De 27-jarige Van Ruijven, lid van de aflossingsploeg die in 2018 olympisch brons veroverde, heeft recentelijk een schouderoperatie ondergaan en zou na een snelle revalidatie voor het eerst weer het ijs op gaan in Fort Romeu, waar de nationale selectie sinds vorige week op hoogtestage is.

Verslaggever Joris van den Berg praat ons bij.

Ernstige complicaties

Vanwege gezondheidsklachten werd de schaatsster eind vorige week in het ziekenhuis opgenomen. De meervoudig Nederlands kampioen - ze won onder meer drie keer goud op de 500 meter en twee keer het klassement - blijkt te kampen met een stoornis aan het immuunsysteem. In de loop van het weekend ontstonden daarbij ernstige complicaties.

Luister het fragment hier terug

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1