appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

'Prachtige tribunes, maar er zit niemand'

ANP
zondag 28 juni 2020 | NOS | Roy van den Busken Twitter

Het is stil in Assen op de dag dat de TT gepland stond. De negentigste editie is verplaatst naar volgend jaar. "Door de coronacrisis is het hele seizoen naar de knoppen", zegt voorzitter van het circuit Arjan Bos.

Deze winter werd er in Drenthe nog geïnvesteerd in een nieuwe asfaltlaag. Toen werd ook de organisatie overvallen met het virus. Door alle maatregelen werd al vrij snel de beslissing genomen om de editie van 28 juni 2020 te schrappen. 

'Prachtige tribunes, maar er zit niemand'

Het was vandaag een mooie dag voor de TT, maar er was weinig activiteit. "Ik sta voor prachtige tribunes, maar er zit niemand. Vanochtend heeft oud-winnaar Will Hartog nog een rondje over het circuit gemaakt. Toen was nog even geluid te horen", meldt Bos.

De financiële schade van het afgelasten is groot. Normaal heeft het circuit per jaar 14 miljoen euro omzet. Dit seizoen is dat nog maximaal 3 miljoen. Bos: "Financieel kunnen we het nog wel even uitzingen, maar dan moeten we volgend seizoen wel een normaal jaar tegemoet gaan. We zijn strijdbaar."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1