appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

NOC*NSF-voorzitter: 'Wij zijn geen politieke organisatie'

ANP
woensdag 10 juni 2020 | NOS | NOS Sport

Het IOC oogstte vandaag kritiek uit de sportwereld vanwege de handhaving van het verbod op protesteren of het maken van politieke statements tijdens de Olympische Spelen. NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg begrijpt de beslissing van het IOC. 

"Op het veld strijden we een sportieve strijd en die wordt gekenmerkt door het feit dat we een gelijk speelveld hebben", zei Van Zanen-Nieberg vandaag in Langs de Lijn En Omstreken. "Daarbuiten, als je dan een persoonlijke opvatting hebt, zeg 'm vooral tijdens de interviews daarbuiten." 

Luister hieronder naar het gesprek met NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg 

Door vast te houden aan het verbod, blijft het IOC in lijn met regel 50 van het olympisch handvest. Daarin staat dat alle atleten rondom wedstrijden en tijdens ceremonies zich niet mogen uiten met bijvoorbeeld een knieval, politieke of religieus geladen handgebaren.

"Wij zijn geen politieke organisatie, wij zijn een organisatie die er voor strijd om de wereld een klein beetje beter te maken door met sport te laten zien dat iedereen gelijk is," benadrukt Van Zanen-Nieberg.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1