appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Nuis geeft toe: 'Geld speelt ook een rol bij mijn overstap'

ANP
maandag 1 juni 2020 | NOS | NOS Sport

Hij was de onbedoelde initiator van een heuse stoelendans in het schaatsen, met zijn opmerkelijke overstap van Jumbo-Visma naar Team Reggeborgh: Kjeld Nuis. "Ik snap dat het voor velen als een verrassing kwam, maar in mijn hoofd speelde dit al langer", vertelt hij in Langs de Lijn En Omstreken.

Vrij en energiek, zo staat Nuis voor de NOS-microfoon na een training in het krachthonk. "Ik heb elf jaar bij Jac Orie (coach bij Jumbo-Visma, red.) gezeten. We hebben samen gelachen, samen gehuild, samen gewonnen, maar ik wilde iets nieuws. Wilde niet de schaatser zijn die zijn hele carrière bij één team heeft gezeten."

En hij is eerlijk: "Ook het geld is absoluut belangrijk. Ik kan wel zeggen dat het een hobby is, maar ik heb ook een prachtig aanbod gehad. Ze lieten blijken mij heel graag te willen hebben."

Nuis geeft toe: 'Geld speelt ook een rol bij mijn overstap'

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1