appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Radio Tour de France
STER Advertentie

Premier League gaat weer beginnen: "Sommige duels misschien op neutraal terrein"

Proshots
donderdag 28 mei 2020 | NOS | NOS Sport

Over drie weken gaat de Premier League hervat worden. Donderdag zaten alle clubs in vergadering, en er is overeenstemming bereikt. Op 17 juni gaat de Premier League weer verder. 

Een besluit dat Marcel Brands, technisch directeur van Everton, zag aankomen. "Gisteren zijn we voor het eerst gaan trainen met de volledige groep. En we wisten dat bij een volgend gesprek de hervatting van wedstrijden weer op het bord zou komen."

Toch heeft het even geduurd voordat dit besluit is genomen. En dat is niet zonder slag of stoot gebeurd, zegt correspondent Tim de Wit. "De clubs zijn eruit gekomen. En daar is ook wel het een en ander over geruzied."

Over het protocol en hoe alles er uit gaat zien is nog niet veel duidelijk. "De protocollen worden verder uitgewerkt. Dus vraagstukken als transport en gebruik van kleedkamers wordt nog uitgewerkt", zegt Brands. 

Ook is het nog niet zeker of de thuisclub alle wedstrijden in het eigen stadion mag spelen. "Dat is in principe de bedoeling. Alleen er is een aantal wedstrijden waarbij er een risico is dat mensen naar het stadion komen. Dus daar wordt nog de laatste hand aan gelegd, of het misschien op neutraal terrein moet."

Volle bak

Om het seizoen af te ronden moeten nog negen speelrondes worden afgewerkt. Dus het wordt volle bak, zegt De Wit. "Ik verwacht dat ze twee keer per week gaan spelen. Dat zou betekenen dat het seizoen eind juli is afgerond."

Toch zijn er de afgelopen weken meerdere spelers of leden van de technische staf besmet geraakt. "Maar ze vonden het risico aanvaardbaar. Er zijn ruim 2700 tests uitgevoerd, daar kwamen twaalf positieve testen uit. Maar de Premier League dat het om slechts 0,5% gaat." 

Beluister het complete gesprek met Tim de Wit en Marcel Brands hier. 

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1