appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Olympische Spelen Tokio in 2021, anders niet

AFP
donderdag 21 mei 2020 | NOS | Redactie

Als de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus, dan worden ze geschrapt. Dat zei IOC-voorzitter Thomas Bach donderdag tegen de BBC.

In Langs de Lijn en Omstreken legt Nicole Hoevertsz, Arubaans IOC-lid, waarom de Spelen niet nog langer kunnen worden uitgesteld. Ze vertelt dat sporters hun voorbereiding erop moeten aanpassen en dat extra uitstel de internationale sportkalender verder in de problemen brengt. Bovendien staan duizenden mensen van het organiserend comité op de loonlijst en dat levert problemen op. 

IOC-lid Hoevertsz over de Olympische Spelen in Tokio

De Olympische Spelen zouden dit jaar in juli van start gaan, maar dat is door de uitbraak van het coronavirus een jaar uitgesteld. Het is nog niet duidelijk of er volgend jaar publiek welkom is en in welke vorm die Spelen zullen plaatsvinden.

"Het is op dit moment heel moeilijk om te zeggen hoe het zich verder gaat ontwikkelen", aldus Hoevertsz, die in 1984 als synchroonzwemmer zelf ook meedeed aan de Olympische Spelen.

Volgens haar is er op dit moment nog geen datum waarop gezegd moet worden of de Spelen definitief door kunnen gaan. Ze legt uit dat de focus ligt op het plannen van de uitgestelde Spelen. "We hebben het op dit moment niet over afstel van de Spelen van Tokio."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1