Sport
EONOS

Geen hockey meer voor oud-international Lammers: 'Een opluchting'

foto: Proshotsfoto: Proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. Geen hockey meer voor oud-international Lammers: 'Een opluchting'

Kim Lammers was jarenlang een dragende kracht voor de Nederlandse hockeyvrouwen. Ze is al een aantal jaar gestopt, was een jaar coach van Huizen maar kiest nu voor een leven zonder hockey.

De coronacrisis heeft grote invloed gehad op het leven van Lammers. Want haar agenda was in sneltreinvaart helemaal leeg. "Ik denk binnen een week. Ik werk als freelancer, en had verschillende opdrachtgevers. Maar dat eindigde allemaal abrupt", vertelde Lammers in Langs de Lijn En Omstreken.

En dat leverde ook tijd op. Kostbare tijd waarin er ineens veel tijd was om na te denken. Met rigoureuze keuzes tot gevolg.

Opluchting

"Ik ben goed gaan nadenken. In een stroomversnelling heb ik besloten om te stoppen met coachen. Dat kost zomaar tussen 25 tot 30 uur per week. Daar heb ik veel tijd in gestoken. Het is binnen m'n comfortzone, en wil me juist op andere vlakken ontwikkelen."

Hoe gek het ook moet zijn, na jaren alleen maar met hockey bezig zijn. Ze heeft nog geen spijt van haar keuze. "Het voelt als een opluchting. Het was veel in de avonduren, ik deed het er allemaal naast. Ik was gewoon zes dagen in de week aan het werk.”

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie