appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Terug naar 1975 toen FC Den Haag verrassend de beker won

pro shots
vrijdag 15 mei 2020 | NOS | NOS Sport

Op 15 mei 1975 beleefde FC Den Haag een hoogtepunt in de clubgeschiedenis. Aan de hand van de legendarische aanvoerder Aad Mansveld won Den Haag de KNVB-beker door te stunten tegen het superieur geachte FC Twente. De enige treffer kwam van Henk van Leeuwen. 

De bekerwinst was met name de kroon op het werk van Aad Mansveld, die met zijn Den Haag een hoofdprijs pakte. Mansveld overleed in 1991 aan longkanker. Maar zijn zoon Ruud heeft de herinnering aan Aad, als voetballer en als vader, nog scherp op het netvlies staan.

In de rubriek 'Deze dag' in het verleden van Langs de Lijn blikt Ruud Mansveld terug op die bijzondere dag in de geschiedenis van FC Den Haag. Zo vertelt hij waarom Henk van Leeuwen zijn idool was en wat de bekerwinst voor zijn vader betekende. Ook vertelt hij hoe hij als 12-jarige die bekerwinst ervoer. 

Luister hier de hele rubriek van Deze dag in het verleden met Ruud Mansveld:

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1