appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

Stopt Sebastian Vettel met Formule 1?

EPA
dinsdag 12 mei 2020 | NOS | Redactie

De Formule 1-bolides blijven dit seizoen door de coronacrisis voorlopig in de garage staan, maar toch was er dinsdag nieuws uit de autosportwereld. Sebastian Vettel kondigde aan na dit jaar te vertrekken bij zijn team Ferrari.

"Ik denk dat iedereen daar wel door verrast is", zegt oud Formule 1-coureur Jan Lammers in Langs de Lijn en Omstreken. Louis Dekker volgt de sport namens de NOS en is verrast door de timing van Vettel. Volgens hem maakte Vettel vorig jaar al een uitgebluste indruk bij de Italiaanse renstal.

Vettel eindigde toen vijfde in de stand om de wereldtitel en Dekker zag dat Vettel het moeilijk vond om zich klaar te maken voor de raceweekenden. Zodra hij in zijn auto zat, was hij gemotiveerd om te presteren, maar daar buiten niet. "Net alsof het echte vuur weg was", aldus Dekker. 

Vettel en Ferrari konden het niet eens worden tijdens de contractonderhandelingen. De Duitser is sinds 2015 in dienst bij Ferrari. De jaren ervoor reed hij voor Red Bull en dat was een gelukkig huwelijk. Vettel werd vier keer achter elkaar wereldkampioen. Hij vertrok naar Ferrari om daar successen te beleven, maar nieuwe wereldtitels bleven uit. 

Wordt Vettel de nieuwe ploeggenoot van Max Verstappen?

"Bij Ferrari heeft hij toch wel minimaal twee wereldkampioenschappen weggegeven door persoonlijke fouten", zegt Lammers. 

Toekomst?

Het is nog niet duidelijk wie het stoeltje van Vettel overneemt. Daniel Ricciardo, Carlos Sainz en Lewis Hamilton worden volgens Lammers genoemd om Vettels plaats in te nemen, maar er is nog niets definitief. "Ik hoop Hamilton, maar ik weet het niet."

Het is eveneens onduidelijk of Vettel volgend seizoen zelf nog actief is binnen de koningsklasse van de autosport.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1