appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Het zijn bijzondere tijden voor huisarts en teamarts Van Bentum

Proshots
donderdag 9 april 2020 | NOS | NOS Sport

Het zijn drukke tijden voor huisarts Conny van Bentum. In deze tijden van de wereldwijde coronacrisis ziet haar werk er op dit moment anders uit dan gebruikelijk. Dat geldt ook voor haar werk als teamarts van de Nederlandse hockeyploeg.

In gesprek met Langs de Lijn En Omstreken vertelt Van Bentum haar ervaringen in haar praktijk van de afgelopen weken. Ook reageert ze op de aandacht die huisartsen en verpleegkundigen krijgen in tegenstelling tot de mensen die op de IC's werken. Alle patiënten worden immers via de huisartsen naar de ziekenhuizen gestuurd.

Ook mist Van Bentum het contact met de hockeyspelers, voor wie ze 24 uur per dag beschikbaar is. Nu zij in deze periode minder trainen, kijkt ze met hen naar oplossingen, onder andere in hun voeding.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1