appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Dartsklassieker in tijden van corona: Barney vs. Taylor

Proshots
woensdag 8 april 2020 | EO | NOS | NOS Sport

Het moet voor wat positiviteit zorgen in deze coronacrisis. Dartlegendes Raymond van Barneveld en Phil Taylor zijn allebei gestopt met darten, maar staan morgen toch nog een keer tegenover elkaar. 

Van Barneveld en Taylor doen dat allebei vanuit hun eigen woonkamer, op een elektronisch dartbord. "Het is een machinekast met plastic pijlen. En dat is wel een andere discipline. Je krijgt ook een heel andere manier van uitgooien", zegt de vijfvoudig wereldkampioen in Langs de Lijn En Omstreken.

De wedstrijd is voor het goede doel, Van Barneveld gooit voor de voedselbank. "Voor elke 180 die ik gooi gaat er een bedrag naar de voedselbank." En de kans is groot dat veel mensen de wedstrijd gaan volgen. "Ik heb begrepen dat er heel veel mensen willen kijken. Want er is weinig content overal. Darten leent zich hier uitermate goed voor."

Beluister het hele gesprek met Raymond van Barneveld hier.

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1