appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Schaatskoppel Jutta Leerdam en Koen Verweij weg bij Reggeborgh: 'Enorm risico'

ANP
maandag 6 april 2020 | NOS | NOS Sport

Jutta Leerdam en Koen Verweij gaan op zoek naar een nieuwe schaatsploeg. De onderhandelingen over een nieuw contract bij hun huidige team Reggeborgh zijn op niets uitgelopen. "Een enorm risico", aldus NOS-analist Erben Wennemars in Langs de Lijn En Omstreken.

De 21-jarige Leerdam beleefde afgelopen seizoen haar doorbraak bij Reggeborgh, met twee gouden medailles op de WK afstanden (1.000 meter en teamsprint) en EK-goud op de 1.000 meter. Verweij sloot afgelopen seizoen na een sabbatical aan bij de ploeg van zijn vriendin.

"Reggeborgh had Leerdam heel graag bij het team gehouden, maar de partijen kwamen er in de onderhandelingen helaas niet uit", meldt de ploeg. Voor de 29-jarige Verweij was geen toekomst weggelegd bij Reggeborgh. 

Wennemars over vertrek schaatskoppel Leerdam en Verweij bij Reggeborgh

Langs de Lijn En Omstreken

"Jutta is natuurlijk een absolute wereldster", reageert Wennemars in Langs de Lijn En Omstreken. "Ze heeft een geweldig seizoen gehad en is ongelooflijk populair, zeker op Instagram."

"Maar nu zonder ploeg zitten, is wel een risico", doelt hij op de coronacrisis. "Ik zie in deze tijd niet heel snel een sponsor instappen in het project Verweij-Leerdam."

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1