appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan
STER Advertentie

Sharon van Rouwendaal: Leven met een bruut als coach in Frankrijk

De Perstribune
zondag 5 april 2020 | Omroep MAX | Michaël Roele

Nu de Olympische Spelen met een jaar zijn uitgesteld gaat er voor Sharon van Rouwendaal een dikke streep door het belangrijkste doel van dit jaar: prolongatie van haar Olympische Titel. Deze week verscheen haar biografie: Bruut. Het woord waarmee ze haar coach Philippe Lucas omschrijft.

Sharon van Rouwendaal op De Perstribune

Dat vertelde Van Rouwendaal zondag op De Perstribune van MAX. Van Rouwendaal verblijft momenteel in quarantaine in haar appartement in Montpellier waar ze traint onder de Franse trainer Philippe Lucas. Normaal gesproken laat die haar dagelijks 90 kilometer zwemmen op de training. Ook scheldt Lucas zijn pupillen regelmatig helemaal verrot.

Sommige zwemsters kunnen hier niet tegen, bijvoorbeeld Femke Heemskerk, maar Sharon van Rouwendaal bracht het grote successen waaronder goud in Rio in 2016. "Ik heb dat nodig, want dan laat ik zien van 'zie je wel dat ik het wel kan?'", aldus Van Rouwendaal.

Lenzen

Van Rouwendaal doet in haar boek een bijzondere anekdote over haar lenzen. Tijdens haar gouden zwemrace in Rio droeg ze speciale bruine lenzen tegen het felle zonlicht, maar al in het water op weg naar de finish bedacht Van Rouwendaal zich dat ze straks niet met die bruine ogen op de foto wilde. Direct na de finish was het eerste wat Van Rouwendaal dan ook deed het uitdoen van die lenzen. "Ik wilde wel met m’n blauwe ogen op het podium staan", zegt Van Rouwendaal daarover.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Sharon van Rouwendaal over haar lenzen

De biografie Bruut van Sharon van Rouwendaal ligt nu in de winkel.

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1