appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Tennistoernooi Rosmalen kan 'eerste' sportevenement worden na lange periode

Pro Shots
woensdag 25 maart 2020 | NOS | Redactie

De Giro d'Italia, het EK voetbal en de Olympische Spelen, zomaar een greep uit grote sportevenementen die dit jaar door de uitbraak van het coronavirus niet door kunnen gaan. Wordt het tennistoernooi van Rosmalen het eerste internationale sportevenement na deze sportloze periode? 

Maandag werd een evenementenverbod aangekondigd om de coronacrisis tegen te gaan. Vooralsnog geldt dat verbod tot 1 juni, waardoor ook grote sportevenementen niet door kunnen gaan. Het tennistoernooi van Rosmalen is vijf dagen later gepland en zou dus in theorie door mogen gaan. En dat betekent spannende tijden voor toernooidirecteur Marcel Hunze. 

"Er gebeurt zoveel, we bekijken het eigenlijk per dag. We houden contact met alle instanties en nemen dan de juiste beslissingen", zegt Hunze in Langs de Lijn en Omstreken. Hij vertelt dat hij dagelijks in contact staat met de organisatoren van de ATP en WTA-toernooien, maar bijvoorbeeld ook met de Veiligheidsregio in Brabant. 

Nadal en Djokovic 

Het toernooi in Rosmalen kan dus het eerste internationale toernooi worden waar tennissers weer hun kunsten kunnen vertonen. Dat zou gunstig kunnen zijn voor Hunze, aangezien toppers als Rafael Nadal en Novak Djokovic misschien wel acte de présence gaan geven. "Ik ben er absoluut van overtuigd dat de eerste toernooien die weer aan de gang kunnen gaan, dat daar massaal interesse is van spelers om te komen."

Marcel Hunze over tennistoernooi Rosmalen

Hunze legt uit dat bij het benaderen van sporters om deel te nemen aan het toernooi een slag om de arm gehouden wordt. Er is dus een extra voorbehoud. "We staan allemaal met beide benen op de grond en passen ons aan aan alles wat er gaat gebeuren."

Financiële gevolgen

Hunze is naast organisator van het tennistoernooi in Rosmalen ook betrokken bij het paardenevenement Indoor Brabant en wielertour ZLM. Beide evenementen werden afgelast en dus zijn het financieel gezien moeilijke tijden voor hem. "Alle kosten zijn in principe gemaakt, dus het is nu met alle partijen, sponsoren en leveranciers goed overleggen om te zorgen dat we daar samen goed uitkomen. We hebben veel trouwe partijen, dus wat dat betreft zijn de vooruitzichten zijn positief, maar de schade is aanzienlijk."

 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1