appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

IOC-lid Pound: 'Olympische Spelen worden uitgesteld'

ANP
maandag 23 maart 2020 | NOS | Redactie

De Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound tegenover de Amerikaanse krant USA Today gezegd.

"Op basis van de informatie die het IOC nu ter beschikking heeft, is besloten tot uitstel", heeft Pound gezegd in een telefonisch interview met de krant. Voor hoelang de Spelen worden uitgesteld, is volgens hem nog niet bekend. "De Spelen zullen niet op 24 juli beginnen, dat is wat ik weet."

De details over het verzetten van de Spelen worden volgens Pound de komende weken uitgewerkt. Het grootste sportevenement ter wereld zou op 24 juli beginnen.

Pound geldt als een van de invloedrijkste leden van het Internationaal Olympisch Comité. Hij was tussen 1999 en 2007 directeur van wereldantidopingbureau WADA.

Volgens USA Today is het de verwachting dat de Spelen naar de zomer van 2021 worden verplaatst.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1