appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
STER Advertentie

Japanse premier: Olympische Spelen mogelijk uitstellen

ANP
maandag 23 maart 2020 | NOS | redactie

De Japanse premier Abe heeft voor het eerst gezegd dat de Olympische Spelen in zijn land mogelijk uitgesteld moeten worden als het evenement niet in zijn geheel kan worden gehouden. De Spelen helemaal niet door laten gaan, is wat hem betreft geen optie. 

Presentator Jurgen van den Berg sprak er in het NOS Radio 1 Journaal over met NOS-correspondent Kjeld Duits.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het IOC meldde zondagavond dat het de mogelijkheid om de Spelen te verplaatsen onderzoekt. "We zijn ervan overtuigd dat we deze discussie binnen vier weken kunnen afronden", stelde de beweging in een verklaring.

Canada

Canada is het eerste land dat laat weten geen sporters naar Japan te sturen, mochten de Spelen gewoon van 24 juli tot 9 augustus gehouden worden. Het roept het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Wereldgezondheidsorganisatie op de Spelen een jaar uit te stellen.

Australië 

Ook Australië sluit uit dat de Spelen zoals gepland in juni doorgaan. Australische sporters moeten zich erop voorbereiden dat de Spelen in 2021 zijn, in de 'noordelijke zomer'. De gezondheid van sporters en hun naasten moet nu vooropstaan, staat in een verklaring van het Australische Olympisch Comité.

Worden de Olympische Spelen uitgesteld?

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1