appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

De Spelen van 1964: Goud voor Geesink

ANP
dinsdag 17 maart 2020 | NOS | NOS Sport

In het jaar dat de Olympische Spelen Tokio aandoen, gaan we in Langs de Lijn En Omstreken terug naar de vorige keer dat de Spelen plaatsvonden in de Japanse hoofdstad, in 1964.

Hét moment van die Spelen, onmiskenbaar: het goud van Anton Geesink. In het hol van de leeuw, in het land waar judo zoveel méér is dan een sport. Het was de dag waarop iedereen wel in die beroemde Budokan-hal wilde zijn.

Maar plaats was er voor lang niet iedereen. Ook degenen die elders in Tokio het wonder aanschouwden, voelden de impact en troffen een land in mineur. Deel 8 in een serie van Edwin Cornelissen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1