appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

Jutta Leerdam, de sensatie van dit schaatsseizoen

ANP
zaterdag 7 maart 2020 | NOS | NOS Sport

Ze mag gerust de sensatie van dit schaatsseizoen genoemd worden: Jutta Leerdam. Ze won dit jaar al van alles. En daar kwam zaterdag in Thialf nog een wereldbekerwedstrijd bij. 

Op het ijs in Heerenveen was Leerdam tijdens de wereldbekerfinale het snelste op de 1.000 meter. Ze noteerde een tijd van 1.13.69. "Het ging niet vlekkeloos, want ik had een grote misser in het begin. Jammer dat het geen baanrecord was, maar voor vandaag is het een mooie tijd", zei Leerdam. 

De eindzege in het wereldbekerklassement over 1.000 meter ging naar de Amerikaanse schaatsster Brittany Bowe. 

Het seizoen van Leerdam is dus een succes gebleken, toch is haar toekomst nog onzeker.

Luister hieronder naar een reportage van Steven Dalebout.

Het jaar van Jutta Leerdam

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1