appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Baanwielrenner Harrie Lavreysen maakt favorietenrol waar en wint WK-goud op keirin

ANP
donderdag 27 februari 2020 | EO | NOS | NOS Sport

Baanwielrenner Harrie Lavreysen heeft bij de wereldkampioenschappen in Berlijn een gouden medaille gewonnen op het onderdeel keirin. Lavreysen snelde in de finale weg en was niet meer in te halen voor zijn concurrenten.

De 22-jarige Nederlander gold op voorhand al als de grote favoriet en laat dus zien dat hij goed in vorm is. Woensdag veroverde hij samen met Roy van den Berg, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli ook al goud op het onderdeel teamsprint. 

Lavreysen mag zich het komende jaar wereldkampioen noemen. Die titel neemt hij over van Matthijs Büchli, die zijn titel niet kon verdedigen in de finale. Büchli strandde in de halve finales. 

Luister hier naar het commentaar van Sebastiaan Timmerman bij het WK-goud van Harrie Lavreysen.

Lavreysen wint WK-goud op onderdeel Keirin

 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1