appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Richard Krajicek over Olympische Spelen in Nederland: 'Als ik mijn steentje bij kan dragen dan doe ik dat graag'

De Perstribune
zondag 2 februari 2020 | MAX | Michaël Roele

Richard Krajicek vindt het een goede zet om de Olympische Spelen naar Nederland te willen halen in 2032. De Wimbledon-winnaar van 1996 is zelf nog niet benaderd om hierbij te helpen, maar staat daar wel voor open. “Als ik mijn steentje bij kan dragen dan doe ik dat graag.”

Richard Krajicek op De Perstribune

Dat zei Krajicek zondag op De Perstribune van MAX. Het plan, om een nieuwe poging te wagen om de Spelen naar Nederland te halen, is een initiatief van oud-hockeyer Stephan Veen en oud-roeier Gerritjan Eggenkamp. Krajicek twijfelt wel of het plan haalbaar is. “Je bent ook afhankelijk van steun van de overheid en de samenleving.”

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Richard Krajicek over de Olympische Spelen in Nederland

Tennistoernooi Rotterdam

In de uitzending van De Perstribune keek Richard Krajicek mee naar de finale van de Australian Open. Nu die erop zit is Krajicek zelf aan zet. Volgende week begint het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy en dus is Krajicek nog druk bezig met de laatste voorbereidingen. 

Stan Wawrinka heeft afgezegd voor het toernooi, maar er doen nog genoeg toppers mee. “Ik kijk erg uit naar Tsitsipas", zei Krajicek daarover. Het tennistoernooi wordt dit jaar voor de 47e keer gehouden. Krajicek is sinds 2004 directeur van het toernooi dat hij in 1995 zelf wist te winnen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1