appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Kulizhnikov verpulvert baanrecord op 1000 meter

ANP
zondag 12 januari 2020 | NOS | Roy van den Busken

Radiocommentatoren Sebastiaan Timmerman en Erben Wennemars geloofden hun ogen niet. Pavel Kulizhnikov reed in Thialf tijdens de EK Afstanden het baanrecord op de 1000 meter met vier tienden uit de boeken. "Dit kan niet, dit kan niet", schreeuwden ze beiden op zender.

Kulizhnikov verpulvert baanrecord 1000 meter

De Rus reed zijn rit tegen de Wit-Rus Ignat Golovatsiuk. De opening was al sneller dan het baanrecord. Maar de prestatie daarna was buitenaards volgens de NOS-commentatoren. De eindtijd van de houder van het wereldrecord op de 500 meter was 1:07.09.

In tegenstelling tot de commentatoren was coach Kosta Poltavets allerminst verbaasd over de snelle tijd van zijn pupil.

Voor coach Kulizhnikov is het geen verrassing

Thomas Krol, die de 1500 meter won op de EK Afstanden, reed naar het zilver. 1:07.82 was een goede tijd van de Nederlander. Dai Dai Ntab en Kai Verbij streden in de laatste rit om de laatste podiumplaats. In 1:08.38 werd Verbij derde.

Het schaatskampioenschap wordt afgesloten met twee massastarts. Die zijn ook te beluisteren in NOS Langs de Lijn.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1