appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Hedwiges Maduro wordt nog altijd aangesproken op winnende goal in Klassieker

De Perstribune
zondag 12 januari 2020 | MAX | Michaël Roele

Hedwiges Maduro wordt nog altijd herinnerd aan zijn winnende goal in De Klassieker in 2005. "Ik word nog steeds op straat aangesproken door mensen", zei Maduro zondag op De Perstribune van MAX.

Hedwiges Maduro op De Perstribune

Tegenwoordig is Maduro actief als voetbalanalist bij Fox Sports en is hij bezig met het opstarten van zijn trainerscarrière. Maar nog niet zo lang geleden was hij zelf actief op de voetbalvelden. In het seizoen 2004/2005 debuteerde Maduro bij Ajax. Zijn debuut in een UEFA Cup-wedstrijd tegen Auxerre zal Maduro niet snel vergeten.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Hedwiges Maduro over zijn bizarre debuut tegen Auxerre

Vlak na dit debuut maakte Maduro de winnende goal in De Klassieker in De Kuip tegen Feyenoord (2-3). Niet lang daarna haalde Maduro het Nederlands Elftal. Zo speelde hij één wedstrijd op het WK 2006 het Argentinië van een piepjonge Lionel Messi.

Mede door blessures kon Maduro ‘de grote belofte’ niet helemaal waarmaken. Toch speelde Maduro in de Europese subtop bij Valencia en Sevilla. Na twee seizoenen FC Groningen en een korte periode op Cyprus besloot Maduro zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Maduro hoopt ooit trainer van Valencia te worden.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1