appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Krol en Wüst pakken EK-titels op 1500 meter

ANP
vrijdag 10 januari 2020 | NOS | NOS Sport

Op de EK afstanden hebben Ireen Wüst en Thomas Krol goud gepakt op de 1500 meter. De eerste dag was een duel tussen Nederlanders en Russen: van de zes podiumplekken gingen er drie naar Nederland en drie naar Rusland.

Achter Wüst pakte de Russische Lalenkova het zilver, brons was er voor Sjichova. Bij de mannen was Thomas Krol oppermachtig. Hij had meer dan een seconde voorsprong op Denis Joeskov, het brons ging naar Patrick Roest. 

De teamsprint bij de vrouwen was dan weer een prooi voor de Russen, zij klopten Nederland. De Nederlandse mannen deden niet mee: omdat de wedstrijd te kort op de 1500 meter zat.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1