appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Skateboarden, karate en golfsurfen: deze sporten zien we in 2020 voor het eerst op de Spelen

AFP
donderdag 2 januari 2020 | NOS | NOS sport

Een nieuw jaar is begonnen, dat betekent ook een nieuw jaar vol sport. Met nog 204 dagen te gaan tot de Olympische Spelen van Tokio blikte Langs de Lijn En Omstreken vooruit op een interessante zomer. Want naast de vertrouwde sporten zoals atletiek en zwemmen, kunnen we dit jaar ook kijken naar karate, surfen, klimmen én skateboarden.

Te gast waren skateboarder Douwe Macaré, voormalig karateka en nu bondscoach Geoffrey Berens en Marc Elffers, de voorzitter van de Nederlandse surfbond.

'Opa vindt het vet'

Voor veel sporters is het een droom om mee te doen, maar in de skatewereld is dat niet bij iedereen zo. "Om eerlijk te zijn is het gewoon nog een wedstrijd van de velen", zegt Macaré, die zelf nog kans maakt om naar Tokio te gaan. "We hebben de Olympische Spelen niet echt nodig, maar ik merk wel dat je veel meer mogelijkheden krijgt als atleet. Als ik nu op een verjaardag ben, zegt mijn opa: oh, de Olympische Spelen, vet! Je merkt wel dat leken het nu interessanter vinden."

"We krijgen nu ook dingen. De gemeente Den Haag heeft een heel skatepark laten bouwen om ons te kunnen laten trainen. We hebben nu ook ineens een coach, dat was ook wel wennen. Maar gelukkig is het een goede coach. Ik merk ook wel dat ik beter word in wat ik doe, doordat ik er meer uren in kan steken", aldus Macaré.

 Beluister hieronder het gesprek met Macaré (skateboarden), Berens (karate) en Elffers (golfsurfen) terug:

Gesprek over nieuwe olympische sporten in Langs de Lijn En Omstreken

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1