appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Jutta Leerdam pakt tweede afstandszege op de NK Afstanden

ANP
zondag 29 december 2019 | NOS | Roy van den Busken

Jutta Leerdam heeft na haar overwinning op de 500 meter ook kunnen juichen op de 1000 meter. De vriendin van schaatser Koen Verweij reed 1:14,23. De enige Nederlandse schaatssters die ooit harder reden waren Jorien ter Mors en Ireen Wüst.

Die twee waren vandaag aan elkaar gekoppeld in de achtste rit. Ter Mors stond bij de start twee keer achter elkaar niet stil, wat haar een diskwalificatie opleverde. Dat betekent dat de voormalig shorttracker dit jaar niet mee mag doen aan de WK Afstanden. Ook op de 500 en 1500 meter wist ze zich niet bij de beste schaatssters te rijden. Voor Wüst werd het er niet makkelijk op, zij moest namelijk alleen rijden. Het niet hebben van een tegenstander was de belangrijkste reden dat de Brabantse tegenviel. Ze kwam wel tot de tot dan toe snelste tijd: 1:15.64.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Commentaar bij de winnende rit van Jutta Leerdam

Leerdam reed ongekend hard, aldus co-commentator Erben Wennemars. De 20-jarige sprintster van Team Reggeborgh toonde haar goede vorm. Tegenstander Antoinette de Jong had die duidelijk niet. Zij gaat, net als Ter Mors, niet naar Salt Lake City voor de WK Afstanden. Letitia de Jong reed zich in de laatste rit nog tussen Leerdam en Wüst in. Met 1:14.68 sluit ze ook aan bij de wereldtop. 

Leerdam mag van zichzelf blij zijn met honderd procent score

De mannen rijden ook nog een 1000 meter. Zowel de dames als de heren komen hierna nog in actie op de massastart. De afstanden zijn rechtstreeks te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1