appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

PSV ontslaat trainer Van Bommel

ANP
maandag 16 december 2019 | NOS | Redactie

PSV heeft trainer Mark van Bommel ontslagen. Reden is de reeks negatieve resultaten van de club. "Het verval is te groot en PSV-onwaardig", laat algemeen directeur Toon Gerbrands weten namens de clubleiding.

Commentator Arno Vermeulen over ontslag Van Bommel

PSV verloor zondag bij Feyenoord (3-1), waardoor in de eredivisie de achterstand op AZ en Ajax is opgelopen tot tien punten. Ook in Europa vielen de resultaten tegen. Na het mislopen van de Champions League, overwinterden de Eindhovenaren ook niet in de Europa League.

"De wedstrijden zijn de meetmomenten, maar het proces er omheen is ook bepalend", vervolgt Gerbrands. "We monitoren dat intensief. PSV is een club waar we elkaar proberen te helpen en ondersteunen. Dat is ook in de voorbije maanden zo geweest. Het clubbelang heeft altijd voorop gestaan."

Sentimenten

Van Bommel beleefde als speler grote successen met PSV, maar Gerbrands liet eerder al doorschemeren dat sentimenten niet tellen in de afweging om de beste beslissing te nemen voor de club.

"De evaluatie heeft uiteindelijk in deze pijnlijke beslissing geresulteerd. We hebben er met z'n allen alles aan gedaan om het tij te keren. Dat is helaas niet gelukt."

Van Bommel was sinds de zomer van 2018 werkzaam als hoofdtrainer bij PSV, waarmee hij vorig seizoen tweede werd in de eredivisie.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1