appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Chef de mission Verheijen: 'Het is een grote eer om dit te mogen doen'

ANP
woensdag 11 december 2019 | EO | NOS | NOS Sport

Over ruim zeven maanden beginnen in Tokio de Olympische Spelen. Het lijkt nog ver weg, maar de Winterspelen van Beijing zijn over ruim twee jaar nog veel verder weg. Toch is men daar al druk mee bezig. Vorige maand werd zelfs de chef de mission aangesteld: Carl Verheijen. 

In Langs de Lijn en Omstreken vertelt de oud-schaatser over zijn nieuwe functie. "Het is echt een leuke uitdaging en grote eer om dit te mogen doen." 

Verheijen nam zelf twee keer deel aan de Olympische Spelen. In 2002 won hij geen medailles, maar vier jaar later was het wel raak. Hij pakte twee bronzen medailles, één op de ploegenachtervolging en één op de 10.000 meter. Saillant detail, tijdens die Spelen was zijn vader, Eddy Verheijen, de chef de mission. Ook hij is aangeschoven in de studio en samen kijken ze terug op die periode.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1