appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Hockeyster Matla scoort erop los, maar is nog niet zeker van plaats in Oranje

Pro Shots
zondag 8 december 2019 | NOS | NOS Sport

Ze noemt het zelf 'een bizarre dag'. Hockeyster Frédérique Matla maakte namens Den Bosch maar liefst zeven goals in de met 8-0 gewonnen wedstrijd tegen Pinoké. Ze scoort er sowieso op los de laatste tijd en is genomineerd als Wereldspeler van het Jaar.

"Of ik eerder zeven goals in één duel heb gemaakt? Daar hoef ik niet lang over na te denken, dat antwoord is nee, haha", reageert Matla bij Langs de Lijn. "Ik wist niet wat me overkwam vandaag."

Matla op Instagram

Matla presteert de laatste tijd hartstikke goed, maar sinds september behoort ze niet meer tot de selectie van het Nederlandse team. Volgens de bondscoach moest ze zich in een aantal punten echt verbeteren om weer bij de ploeg te komen.

Het blijkt goed te werken voor Matla. "Sinds ik uit Oranje ben, ben ik elke dag eigenlijk nog harder gaan trainen. Normaal was ik geen trainingsbeest, maar nu train ik zelfs op mijn vrije zaterdag."

Alles staat voor haar in het teken van terugkeren in Oranje en vervolgens met de ploeg voor olympisch goud te gaan in Tokio. Komende week wordt de nieuwe selectie van Oranje bekend. "En dan zien we het wel", aldus Matla. 

Hockeysters Frédérique Matla scoort erop los

NOS Langs de Lijn

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1